Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Sara Lundberg

Måleri och illustrationer

"Att göra bilder är som att lägga pussel", säger Sara Lundberg. - Det är ett sökande, en ständig inre dialog mellan mig och pappret, en kamp mot rädslan, och ett försök att följa impulser och komma åt essensen.
- Jag är en berättande konstnär och arbetar med både ord och bild, ibland som författare, ibland som illustratör och ibland som konstnär. Jag gör böcker målningar och videoverk. Eller så använder jag om möjligt något annat uttryckssätt, som utvidgar mitt fält.

Jag arbetar ofta med sagans formspråk och arketyper. Blandar gärna in en dos surrealism. Tillståndet mellan dröm och verklighet intresserar mig. Jag försöker gräva där jag står. När jag målar utgår jag oftast från ingenting, dvs jag har ingen tydlig plan, utan bilder växer fram under arbetets gång.

- Humor och undergång går sida vid sida. Jag vill att det jag gör ska kännas uråldrigt och nytt på samma gång. Jag cirklar kring återkommande teman: Ett vilande mörker, eller en ständigt lurande fara. Övergången från barndom till vuxenblivande. Oskulden/skulden.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta