Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Sackarias Luhanko

Måleri, mixed media

Bosatt Eskilstuna

Sackarias Luhanko målar mest i olja med även i akryl, kol, spray samt collage. ”Utforskar mig själv och mina tankar, på vägen blir det tydligen en del konst”.

Recept för en bild: Tag en dl avsmak och blandamed en msk dekadens. Slå i en bunke av rädsla för blekna in i samhället, vispa hårt stundtals maniskt, övergå till enkla och avskalade rörelser. Tillsätt en tsk självutforskande samt en liter tankar kring livet. Rör ned lite desperation. Ställ på en platta fylld av åsikter. Låt stå under ett lock av vad som förväntas, när röran börjar koka över tag av den. Slå upp i en form av desperata känslor kring sanningarna, media och vad världen bjuder på …. Låt sedan bakas med åskådarnas tankar och intryck kring bilden. Tillsätt en gnutta hopp om att det vackra kan få plats att växa, avsmaka med en känsla av att saker kan bli bättre och förändras.

"Ser mig själv som ett filter, där alla livets olika intryck samlas, de bra och de dåliga. Måleriet blir min ventil för att släppa loss de känslor som byggs upp inombords. Tavlorna kan spegla allt ifrån mina tankar kring förändringar i samhället."

Arbetar även med dansperformance, där jag överför min vision ifrån målningar till dans. Utforskar nya sätt att arbeta med mina budskap samt att försöka få människor att se dans i ett nytt sammanhang.

Konst/grafik av Sackarias Luhanko finns till försäljning på galleriet.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta