Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Helena Elfgren

Måleri och grafik

Jag arbetar i collografi. I stället för kopparplåt använder jag en pappkartong som jag ristar i, limmar fast papper eller tyg etc. På det sättet arbetar jag med både högtryck och djuptryck på samma plåt och i samma tryckning. Oftast jobbar jag med två till tre plåtar per bild.

Den tvådimensionella bildens struktur och spår intresserar mig. Jag söker hela tiden efter att hitta nya spår och strukturer när jag bearbetar bilden genom att undersöka olika material. Min strävan är att hitta ett spänningsfält mellan färger och former. Jag bär både staden och naturen i tanke och känsla när jag arbetar med mina bilder.

Helena Elfgren är grafiker och målare och hennes intresse är människan och dennes framfart i relationer och som faktor i planetens öde.
Hon arbetar inte med knutna nävar eller tydliga programskrivningar, snarare ser vi hennes konstnärliga engagemang avteckna sig som glädje och nyfikenhet inför livets olika förutsättningar, strukturera i all sin mångfald.
Hon söker sig till, stenytor, encelliga livsformer, till det organiska och här i detta möte uppstår magi som balanserar på gränsen mellan föreställande och ickeföreställande.
Hennes målningar, som oftast är kritmålningar är oerhört rika på nyanser av den art vi kan
hitta i olika belysningar när vi går riktigt nära på motiven.
Helena Elfgren är en generös konstnär och ur hennes känsliga fatabur strömmar ett ömsint smörgåsbord av upplevt liv att ta emot.

Kelvin Sommer

Konst/grafik av Helena Elfgren finns till försäljning på galleriet.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta