Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Aleksandra Kubiak

Måleri

Aleksandra Izabela Kubiak är född och uppvuxen i nordvästra Polen i en stad som heter Bydgoszcz. På gymnasiet utbildade hon sig till kock men hennes konstnärliga själ som funnits med sedan barnsben ville utvecklas till förmån för matlagningen. I december 1987 flyttade hon till Sverige och Kristinehamn. Hennes konstnärliga drömmar växte och när hon en dag stod framför Picassostatyn i Kristinehamn lovade hon sig själv att förverkliga sina konstnärliga drömmar. Det var då hennes konstnärliga kreativitet började blomstra.

1995 flyttade Aleksandra till Sörmland och Nyköping och där förverkligades drömmar till verklighet. På den internationella kvinnodagen i mars 1996 ställde hon för första gången ut sina alster på Nyköpings stadshus. Redan då visste hon att kubismen ligger henne närmast om hjärtat och är en stor inspiration till hennes skapande. 1997 började hon studera konst- och natur på Nyköpings folkhögskola. Sedan dess har hon och konsten blivit oskiljaktiga. Inspiration och idéer växte fram för varje dag och Aleksandra tog var tillfälle i akt att vidareutveckla sig både med kurser och självstudier. Samtidigt ger hennes resor till olika europeiska platser inspiration och idéer.

Aleksandra har besökt ett flertal av Europas kända gallerier och utställningar och på plats studerat och inspirerats av några av våra största konstnärer och skulptörer. Däribland St Petersburg, Berlin, Helsingfors, Amsterdam, London, Bryssel, Warszawa, Florens, Oslo och Stockholm. Aleksandra har också vid ett flertal tillfällen haft möjligheten att ställa ut sina verk på utställningar i både Sverige och Polen.

Sedan 2013 bor Aleksandra i Karlstad där hon nu har en egen atélje som präglas av ett konstnärligt kaos ur vilket det i slutändan framträder konst. Hon samarbetar med konstnärernas kollektiva verkstad i Karlstad.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta