Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Ylva Molitor Gärdsell

Måleri och grafik

Ylva är uppvuxen utanför Torshälla i Sörmland och idag bosatt & verksam på Ekberga Gård utanför Kivik på Österlen, samt i Gryts skärgård och i Sydney Australien.

Ylva har arbetat som konstnär sedan början av seklet. Under de första åren varvat med en bildlärartjänst på högstadiet samt som lärare på IHM Business School för internationella studenter. Idag kombinerar Ylva konstnärskapet med att arrangera kurser i akvarell och blandteknik.

Ylva har ett drivet, elegant och sofistikerat akvarellmåleri som berör och ger harmoni. Hon hämtar sin inspiration från naturen och tar med sig de färger, stämningar och känslor den förmedlar. Allteftersom har siluetter av människor och djur smugit sig in i bilderna.

Ibland målar hon uttrycksfulla porträtt av fiktiva, starka och självständiga kvinnor. Även i collagen återfinns starka och humoristiska personligheter.

För Ylva är måleriet hennes sätt att förhålla sig till livet. Hon har en stark önskan att bjuda in betraktaren till en spännande, vacker och lite galen värld.

En viktig förebild var släktens konstnär Hans Viksten som senare blev professor på Konsthögskolan i Stockholm och som uppmanade henne att inte sluta teckna och måla trots att hon som ung valde Handelshögskolan framför Konsthögskolan.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta