Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Ingrid Draminsky

Måleri, akvarell och grafik

Jag är född i Sorsele. Det ligger i Lappland. Farmor hyssjade på mej, nu är det vi sa hon, när dom på väderlekrapporten i radion sa: Norra Norrlands Inland och Fjälltrakter.

Jag visste tidigt vad jag ville göra. När jag var tolv år så hade jag sparat mina veckopengar till att köpa Otto Skölds teckningskurs. Han annonserade alltid i Hemmets Veckotidning som mamma prenumererade på. Jag tecknade av allt. Ja inte när karikatyrerna kom. Men allt annat.
När kursen var slut så tecknade jag av illustrationerna i tidningarna. Vykort, stilleben allt jag kunde hitta på.
Färg dök upp i mitt liv när jag började på Gustavus Primus Målarskola. Det var en helt ny värld. Nu var inte allt svartvitt längre.
Jag vet att det heter färgglad av en anledning. Man blir glad av färg!!

Under hela mitt liv har jag samlat på tekniker. Jag älskar att lära mej nya saker och ofta blir det en kurs i det jag lärt mej. Jag började att hålla målarkurser 1980. Det är så roligt att ge inspiration och att möta andra som vill upptäcka att måla är ett njutningsmedel!

Mina bilder är oftast bilder av människor och känslor. Mer eller mindre abstrakt och symboliska. Jag målar också landskap och akvarell. Se exempel i Gallerifliken.

Jag har målat och ställt ut sedan mitten på 70-talet men haft andra arbeten till försörjning fram till 1986 då jag satsade helt på måleriet. En period under 90-talet arbetade jag med väggmåleri på uppdrag. Det var allt ifrån offentlig miljö till en rad företag.
Sedan slutet av 90-talet så har jag återgått till att måla på duk igen.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta