Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Collection BIOMUS

Medverkande konstnärer:
Ulrika Christell, Mattias Fagerholm, Tomas Lidén, Mia Malmlöf, Gunilla Widholm, Lars-Göran Yeudakimchikov Malmquist, Galina Yeudakimchikava Malmquist, Jöran Österman.

Namnet Collection BIOMUS betecknar både ett konstprojekt och en samling konstnärer. Alla konstnärerna har olika synsätt och konstnärliga metoder, poetiskt, beskrivande eller problematiserande, det gemensamma är ett starkt intresse för NATUREN, växter och djur som motiv.

Collection BIOMUS startade år 2014 med det bestämda målet att göra ett bidrag till Moskvabiennalen. Tack vare goda kontakter på Statliga Biologiska museet K.A. Timiryazev kunde Ulrika Christell utveckla projektet i rollen som kurator tillsammans med museets kurator Olga Zubareva. Till utställningen bjöds åtta svenska konstnärer in medan flera ryska konstnärer, kuratorer och museianställda bidrog med föreläsningar, workshops, rundabordssamtal och ett program med internationell videokonst. Projektet ”Collection BIOMUS / Museum Fantasies” antogs till Specialprogrammet på “6th Moscow Biennale of Contemporary Art” 2015 och uppmärksammades med ett reportage i TV-kanalen Rossiya Kultura.

Det nya projektet heter ”Collection BIOMUS / Our Birches, Your Birches” och ingick i Parallellprogrammet på “7th Moscow International Biennale of Contemporary Art” 2017. Glädjande är att flera nättidningar listade ”Our Birches…” bland de 10 skarpaste av 69 utställningar.
Projektet fortsätter nu med den här utställningen på Galleri Sjöhästen i februari 2018 och i april ska vi vidare till Moskva för en utställning på Biologiska museet.

Eftersom vi så gärna vill kommunicera över nationsgränserna gör vi en fotodokumentation av utställningen på Galleri Sjöhästen i Nyköping och samtidigt visar bilderna på en dataskärm på Biologiska museet i Moskva.

www.collectionbiomus.com

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta