Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Peter Eugén Nilsson

Akvarell

Peter Eugén Nilsson föddes 1978 och är uppväxt i Sundsvall.
Sedan 2007 är han bosatt och verksam i Stockholm.

Peter började sin karriär som naturmålare, men efter att ha flyttat till Stockholm fokuserade han mer på porträttmålningen och sedermera Popkonst.

Peter är en av de mest spännande och talangfulla konstnärer just nu i sin genre. Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, stad och landsbygd.
Peter är den konstnär som ger sin syn på starka karaktärer och personligheter både i en fantasifull värld men också i vissa fall en hård, rättvis och realistisk syn.

År 2014 testade han akvarellmåleri för första gången och fastnade. Han har snabbt blivit en av Sveriges mest populära akvarellmålare.

Nu visar Peter akvarellmålning och popkonst på utställningar. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen. Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och är mycket populära.

Förutom ett stort antal utställningar i Sverige så har Peter visat sin konst i London, New York, Hamburg, Paris, Hong Kong, Schweiz, Los Angeles och Las Vegas.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta