Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Sofia Bergman

måleri och konstglas

Måleriet
Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt
arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Och jag konstaterar och förundras av hur färger och former kan fylla hela mina målardagar.

Glaset
Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket. Jag samarbetar mest med Micke Johansson i Örsjö, den bäste av glasblåsare. Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa
vaser, vinglas, karamellskålar. Jag arbetar också gärna med direkta uppdrag såsom till Göteborgsoperan, Sjömagasinet, Lerums Kommun.
När jag målar arbetar jag oftast för mig själv i ateljén med min oljefärg och mina dukar. När jag reser ner till Småland är jag en del av ett nära samarbete i hyttan. Det ger mig det bästa av två världar, det ena ger näring till det andra.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta