Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Martin Persson

Måleri

Genom att använda en flytande teknik i olja skapar Martin olika abstrakta lager, ibland med figurativa motiv ibland abstrakta. Hans stora suggestiva konstverk avslöjar ett djup av känslor. Naturen, och de platser du kanske inte uppmärksammar, är en stor inspirationskälla.

Jag reflekterar över sårbarhet och vår exponering som individer. Jag hoppas att mina konstverk kan inspirera till att tänka på vad du gör, vad du känner och vad du tycker är viktigt.

Konst kan i bästa fall skapa magi. Magi som lyfter fram färger, känslor och som kan ge oss ökad medvetenhet, känsla av närvaro och sammanhang och kanske kan hjälpa oss att förstå oss själva och vår omgivning. Konsten kan visa mångfalden av aspekter.
Naturen hjälper många att förstå sig själva bättre. Att ströva i en tyst skog, eller vandra på klippor i skärgården och lyssna till ljudet av havet och skogen kan vara tillfällen som vi bär med oss.
Jag inspireras av det reflekterande ljuset. Ljuset som reflekteras på stenar, skog, träd och hav har många nyanser. Färgerna finns där. Ljuset fascinerar och sätter färg på vår verklighet. Strävan att hitta ljuset som sipprar fram mellan trädstammar, genom bladverket från trädkronorna eller studsar på havet och glittrar mot oss. Ljuset som även finns i mörkret och som har en magisk tilldragningskraft.

Vi behöver bara stanna, se och känna. Konsten förflyttar oss. Den magi som uppstår när vi är nära oss själva och våra känslor.

Jag vill med min konst försöka skapa lite magi för betraktaren. Det vore fantastiskt om mina bilder skulle kunna få någon att förflytta sig till dessa känslor.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta