Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

« Iita Jaakonaho

Konstglas

"Jag är ett glastroll, blåsare och makare från en liten stad i norra Finland. Jag har jobbat med glas sedan 2015 och mina vägar ledde mig till Sverige. Just nu finns jag på Glasriket, ett område mitt i Småländska skogar, fulla av glasstudior och underbara människor som delar samma passion för detta material.
I sju år har jag koncentrerat mig på den tekniska sidan av glas och mitt eget arbete har lutat åt funktionella bitar med lite magi i detaljerna. Även om jag är tacksam för den kompetens och tekniska kapacitet jag har fått, märker jag de begränsningar det gör i min kreativa process. Det är därför jag har tagit det som mitt uppdrag att sätta mig utanför min komfortzon oftare och bara leka med de kusligaste idéerna på sistone och oj så kul det är! Så fort jag släpper de begränsningar jag ställer för mig själv som glasmakare (och människa) känner jag att lekfullheten bubblar över.
Jag vill dela med mig av lite av den bubbliga känslan genom mitt arbete och påminna oss om att omfamna våra inre barn och fortsätta att föreställa sig alla slags saker och världar och försvinna för dem. Åtminstone lite."

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta