Galleri Sjöhästen
Aktuell utställning

Pérez Casanova, Heléne Anderson och Charlotte Adde!

Spanske konstnären Pérez Casanova återkommer till Nyköping och galleriet.

I Spanien är Pérez representerad på så gott som samtliga offentliga platser samt hos privata samlare, både i USA och övriga Europa. Pérez muralmålning på 2,25 x 12 meter på sjukhuset S:a Lucia i Cartagena har väckt stor uppmärksamhet.
Stadsvyer med regnvåt asfalt, liv och rörelse och antika byggnader detaljrikt och varsamt återgivet i olja. Bland motiven syns även vy över Bryggeri-området, ett motiv han fastnade för vid en tidigare visit i Nyköping.
Pérez Casanovas konst är klassiskt, detaljrikt måleri med stark djupverkan, i modern tappning.

Heléne Anderson arbetade i 37 års tid parallellt som kriminalpolis, bland annat med utredning av falsksignerad konst, och som konstnär. Sedan 2012 är hon konstnär på heltid.
Heléne har tilldelats kulturstipendium vid två tillfällen och mer än 50 utställningar har det hittills blivit, samt ett antal offentliga uppdrag.
Förutom traditionell keramik består Helénes skapande av skulpturer i form av märkesväskor som Coco Chanel, Hermès, Louis Vuitton med flera.

Charlotte Adde är född och uppvuxen i Dalarna, men mellan åren 1992-2018 har hon bott och utbildat sig i Madrid. Charlotte har fått flera stipendier under åren och är representerad bl a vid Amerikanska Ambassaden och Edificio Iris i Madrid.

Som konstnär arbetar hon med måleri och grafik framför allt. Charlotte inspireras av naturens former och färger. Här finns både växter, fåglar och insekter i en personlig stil med asiatiska influenser. Charlotte målar i akryl men tycker om att experimentera i olika material; blandar screentryck med måleri, målar på bladsilver eller bladguld och nu senast använder hpn lasertekniken för ett arbete i järn.

Välkommen till vernissage lördag den 11 november kl 11.00-15.00.

Extra öppet på söndag den 12 november kl 11.00-15.00.

Utställningen pågår 11 - 25 november 2023.
Varmt välkommen!

Galleri Sjöhästen
Hannele Heiskanen

PS. Är du en Facebook-användare? Ta del av de senaste nyheterna och gilla galleriets sida på Galleri Sjöhästen på Facebook.

Öppettider:

Ons-Fre 15-18
Lö 11-15

Adress:

Galleri Sjöhästen Nyköping
Stora Torget 1
61132 NYKÖPING

Telefon:

0155-28 78 11

Kontakta oss

Karta